Αποθετήριο Γνώσης και Ενημέρωσης

Επιμόρφωση, ενημέρωση και εκπαίδευση για τις επιχειρήσεις της Κ.ΑΛ.Ο. και τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Κοινωνικής Ανάλυσης & Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας και Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνουν Διαδικτυακά Σεμινάρια  Εκπαίδευσης δύο κύκλων 

για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.), με στόχο τη κατάρτιση ατόμων σε ζητήματα θεωρίας, πρακτικής, καθώς και λειτουργικής διαχείρισης οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο εν λόγω πεδίο.

Κοινό – αποδέκτης, άμεσοι  στόχοι, απώτερος σκοπός της δράσης σεμιναρίων

Η δράση απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να καταρτιστούν θεωρητικά ή να  εμπλακούν σε εγχειρήματα που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο του πεδίου Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, καθώς και σε άτομα που φέρουν επιχειρησιακή εμπειρία κι επιθυμούν θεωρητική κατάρτιση και πιστοποίηση αυτής.

Τα σεμινάρια, που έχουν σχεδιαστεί κατά τρόπο ώστε ν’ αξιοποιούν την εμπειρία από δράσεις του παρελθόντος, έχουν τον εξής πολλαπλό άμεσο  στόχο:

  • την αποσαφήνιση και τη διάδοση της ιδέας της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας,
  • τη δημιουργία δεξιοτήτων, ως προϋποθέσεων εμπλοκής σε σχετικά εγχειρήματα,
  • την αποτελεσματικότητα των δράσεων των μελλοντικών εγχειρημάτων,
  • την ενίσχυση της δικτύωσης και της συνεργασίας των εμπλεκομένων στο πεδίο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και
  • τη διαχείριση του μίγματος ιδεολογίας-πολιτικής και της οικονομικής βιωσιμότητας στις ποικίλες πρωτοβουλίες.

Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η αναβάθμιση του ρόλου της Κοινωνικής Οικονομίας στη Περιφέρεια Κρήτης σε σχέση με την κάλυψη των αναγκών, την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη δημιουργία εισοδήματος και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών ιδιοκτησίας και εγχειρημάτων της οικονομίας.

Πρόγραμμα Σεμιναρίων

Το πρόγραμμα των εν λόγω εκπαιδευτικών σεμιναρίων χωρίζεται σε δύο κύκλους:

  • 1ος Κύκλος: «Ζητήματα Θεωρίας και πρακτικής της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας». Ξεκινά στις 17 Μαρτίου 2021 και τελειώνει στις 12 Μαΐου 2021. Θα πραγματοποιηθούν δύο 3ωρες συνεδρίες ανά εβδομάδα και η συνολική διάρκεια 1ου Κύκλου θα είναι 48 ώρες.
  • 2ος Κύκλος: «Διαδικασίες Εμβάθυνσης και Συμβουλευτικής της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας για υποψηφίους Συμβούλους». Ξεκινά στις 15 Μάιου 2021 και τελειώνει στις 2 Ιουνίου 2021. Θα πραγματοποιηθούν δύο 3ωρες συνεδρίες ανά εβδομάδα και η συνολική διάρκεια 2ου Κύκλου θα είναι 18 ώρες.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Διαλέξεων 

Επισήμανση: Για τους συμμετέχοντες στον 1ο Κύκλο Διαλέξεων θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης, ενώ για  τους συμμετέχοντες στον 2ο Κύκλο Διαλέξεων θα δοθεί Πιστοποιητικό Επιτυχούς Παρακολούθησης, μετά από σχετική εξέταση.

Εγγραφές:

Eγγραφή στα σεμινάρια 1ου Κύκλου

Επισημάνσεις:

  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 1ου Κύκλου: Τετάρτη 10 Μαρτίου (23:99).
  • Για τον 2ο Κύκλο των διαλέξεων οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 15 Απριλίου, με καταληκτική προθεσμία που θα προσδιοριστεί σε νεώτερη ανακοίνωση.

Για περαιτέρω πληροφόρηση:

Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Π.Ε. Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ): τηλ. 2831040714 / 2831040052 / 2813040050, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ιστοσελίδα: www.kekaper.gr

Επισυναπτόμενα:

Πηγή