Αποθετήριο Γνώσης και Ενημέρωσης

Επιμόρφωση, ενημέρωση και εκπαίδευση για τις επιχειρήσεις της Κ.ΑΛ.Ο. και τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας

Τι είναι ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας;

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας, που ξεκίνησε στη μνήμη του πρωτοπόρου κοινωνικής καινοτομίας Diogo Vasconcelos, είναι ένας διαγωνισμός που διοικείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την υποστήριξη του EIC σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις συνδεδεμένες χώρες της Ευρώπης του Ορίζοντα. Κάθε χρόνο, τρία έπαθλα 50.000 ευρώ απονέμονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα καλύτερα κοινωνικά καινοτόμα έργα που έχουν σχεδιαστεί για να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας υποστηρίζεται από μια κοινοπραξία οργανισμών από όλη την Ευρώπη. Η κοινοπραξία διευθύνεται από την Nesta Challenges και περιλαμβάνει το Euclid Network, GOPA Com. και Ashoka Ισπανίας.

Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε το 2013 και λειτουργεί ως φάρος για τους κοινωνικούς καινοτόμους σε ολόκληρη την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας μια αποδεδειγμένη μεθοδολογία για την υποστήριξη ιδεών σε αρχικό στάδιο και τη διευκόλυνση ενός δικτύου ριζοσπαστικών καινοτόμων που διαμορφώνουν την κοινωνία μας προς το καλύτερο. Κάθε χρόνο ο Διαγωνισμός αντιμετωπίζει ένα διαφορετικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

 

Η έκδοση του 2021 είναι:

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΟ - Διαμόρφωση ενός πράσινου και ψηφιακού μέλλοντος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 EUSIC 2021

Πηγή - Διαβάστε περισσότερα